2011 Lancaster

Indrukwekkende Fly-Past  van laatste Lancaster bommenwerper boven Anreep

ASSEN – Exact om tien minuten over drie bracht woensdagmiddag de laatste nog vliegende Lancaster bommenwerper van de Royal Air Force een groet aan het monument ter nagedachtenis aan de zeven bemanningsleden van de in 1943 gecrashte Lancaster nabij Anreep.
Drie keer vloog de Lancaster zeer laag over het monument om op deze wijze de verongelukte collega’s een laatste groet te brengen. Enige tientallen belangstellenden reageerden enthous iast op deze door de ervaren RAF piloten uitgevoerde Fly-Past op een hoogte van ongeveer 100 meter.

Zo laag had men een Lancaster nog nooit zien vliegen bij Anreep. Applaus steeg dan ook op door de in een V-vorm opgestelde aanwezigen.
Onder hen bevonden zich de consul van de Oorlogsgraven Assen, de heer Harm Hollander, de heer Will Arents  vergezeld door zijn echtgenote en de heren Ruurd en Jelle Vanderveen.
Twee Leden van de raad van Assen, Luc Rengers en Egbert Prent, gaven blijk van hun belangstelling voor dit eerbetoon aan de zeven omgekomen Lancaster bemanningsleden.