Radio opname Struikelstenen

naamloosOp 8 plaatsen in de stad ‘Struikelstenen’ ter herdenking joodse slachtoffers van de nazi’s
ASSEN – Door de Stichting Struikelstenen Assen worden ter nagedachtenis van de joodse slachtoffers van de naziterreur op 8 plekken in de stad  26 struikelstenen geplaatst. Zij  worden in het trottoir of in de straat geplaatst voor of vlakbij de panden waar zij woonden toen ze uit hun woonplaats naar Westerbork werden weggevoerd.
Martin Hiemink van de stichting Jose Martin als vertegenwoor-digster van het  kamp Westerbork en mevrouw Truus  Stern- van Zuiden  en haar dochter Mirjam, maakten woensdagmiddag een wandeltocht langs verschillende plaatsen waar struikelstenen worden geplaatst. Zij deden dat ter begeleiding van radioverslag-gever  Menno Reemeijer, die voor een 4 Mei uitzending op Radio 1 naar Assen was gekomen om om aandacht te schenken aan het Asser initiatief.
sternDe wandeling eindigde bij het restaurant Zusjes De Boer, het pand waarin de familie Stern o.a een dansschool dreef.Een struikelsteen is een kubusje van 10 x 10 cm, waarop een geelkleurig messing plaatje is bevestigd met daarop de naam, geboortejaar, datum van wegvoering en van overlijde n in het concentratiekamp.
De Stichting is van plan op 20 juni    26 struikelstenen te plaatsen en in die tijd is er ook een expositie in het stadhuis. Een bijzonderheid is nog dat  leerlingen van het Nassau College actief betrokken zijn bij het project, dat zich  tot uiterlijk 2017 uitstrekt. Gedurende de hele projectduur nemen er circa 2000 leerlingen aan mee.
Het zijn leerlingen van het VMBO uit de derde klas van de Theoretische Leerweg en leerlingen van de derde en vierde klas van de opleiding Consumptief Verzorgen.

Vooraf aan de eerste steen legging werd de wandeling gemaakt tijdens een radio opname meer  foto’s klik hier