Grote interesse voor het in aanbouw zijnde museum

ASSEN –  De belangstelling voor de bezichtiging van de huidige stand van zaken bij de uitbreiding van het Drents Museum is boven verwachting. Daarom werd besloten om de groep in tweeën te splitsen. Half november wordt het Koetshuis weer naar zijn oude plek terug gerold en in het nieuwe jaar kunnen met de andere werkzaamheden worden begonnen. Er moet een hoop schilderwerk gebeuren, aldus een medewerker van aannemersbedrijf Geveke.

Er is veel grondwater weggemalen in het nieuwe gedeelte, maar in het oude gedeelte durft men dit nog niet aan. Er vinden de komende weken werkzaamheden bij de fundamenten onder de Kloosterstraat plaats.
Het grondwater mag daar niet weggepompt worden, men wil niet het risico lopen dat de muren naar binnen worden gedrukt en daardoor de boel gaat verzakken. Er is al een enorme hoop zand weg-gegraven. “We willen hier geen toestanden zoals in Amsterdam”, aldus de medewerker. Het is wel lastig  voor de mensen die daar moeten werken, omdat ze in het water staan. Geen eenvoudige klus!

Een eind verderop is Albert Kool, educatief medewerker van het Drents Museum, bezig om de andere groep tekst en uitleg te geven. Hij weet het boeiend te brengen. Het publiek luistert geanimeerd en er worden ook veel vragen gesteld.
“De ingang van het museum komt straks in het Koetshuis”, vertelt Albert Kool zijn gezelschap.  Er komen waterpartijen en op het dak van de nieuwbouw wordt begroeiing geplant. De fraaie kastanjeboom die er in zijn herfsttooi prachtig bij staat, kan gespaard blijven en dat doet de groen minnende burger goed.

Klik hier voor meer foto’s van deze rondgang