2018 Mannes kreeg een warme sjaal

Leerlingen Salland maken warme sjaals voor Mannes en zijn vrienden in Assen. De oproep van de Asser wethouder Gea Smith bij de onthulling van Mannes de stationshond op dierendag dit jaar, is goed blijven hangen bij de leerlingen van de locatie Salland van CS Vincent van Gogh.  Smith riep Assenaren op een sjaal voor Mannes te maken om hem de winter door te helpen. Leerlingen zijn met docente Karin Kingma zijn daarom aan de slag gegaan om een enorme Noorse sjaal voor de stadshond te maken,

Die ze hem op woensdag 12 december om 12.30 uur zouden omhangen maar het werd even iets later. Omdat Mannes geen schoothondje is, heeft Boels Verhuur een hoogwerker ter beschikking gesteld om de leerlingen een handje te helpen.

’s Ochtends om 09.00 uur gaan de leerlingen eerst even langs  het gemeentehuis om ook burgemeester Marco Out een sjaal te overhandigen.

Ook de vrienden van Mannes, in totaal 25 mens- en dierfiguren in en om Assen, krijgen een sjaal omgebonden door de leerlingen.

Zo komt bijvoorbeeld ook Bartje warm de winter door en zullen de Marskramer aan de Gedempte Singel en het hertje aan de Nassaulaan het niet koud hebben. Deze en andere kunstwerken zijn onderdeel van een opdracht voor de creatieve vakken op Salland. Leerlingen gaan voor het vak CKV aan de hand van een stadsplattegrond op pad om zoveel mogelijk kunstwerken te ontdekken en daarmee een kerstselfie te maken.

Docente Karin Kingma vertelt dat ze bij het uitdenken van de opdracht contact heeft gezocht met de gemeente Assen. Karin: ‘De gemeente vindt de opdracht een mooie manier voor leerlingen om kennis te maken met kunst in hun woonplaats en draagt deze actie dan ook een warm hart toe!’