2017

het Geheim van de Pepernoot

Ruim 1800 kinderen waren dinsdag bij Sinterklaasvoorstellingen in De Nieuwe Kolk. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 zitten  in de grote theaterzaal. Hoofdpiet en lisa komem via de zijdeuren de zaal binnen. En hebben het over het bezoek van Lisa in Spanje…

Ondertussen vraagt een voice-over   of de kinderen er ook zin in hebben? JA klinkt het oorverdovend uit alle hoeken. In De Nieuwe Kolk hebben ze het gemeten 150 decibel.

De Sinterklaasvoorstellingen zijn een cadeau van Stichting Sinterklaasintocht Assen, de regimentsfanfare Garde Grenadiers & Jagers en de gemeente Assen.

Elk jaar slagen de pieten er weer in een  probleem te veroorzaken vlak voor pakjesavond. De ene keer zijn ze de cadeaus kwijt, de andere keer is Sinterklaas ontvoerd en dit keer zijn er niet genoeg pepernoten. Lisa ze heeft te weinig geheim ingrediënt voor de pepernoten besteld 300 flesjes in plaats van 3000 Terwijl ze haar excuses aanbiedt aan Hoofdpiet, wordt hij boos  pepernoot, ik had het nog zo gezegd! Als hij hier spijt van heeft, vergeeft zij hem direct en zingen ze een romantisch lied over altijd samenblijven

Gelukkig kan er daarna gewerkt worden aan een oplossing, waarbij de kinderen steeds worden betrokken. Ze moeten meezoeken en onder de stoelen kijken, springen, vragen beantwoorden, wijzen waar de Regelpiet nou weer heen is gegaan en dat allemaal onder begeleidend gegil.

De oplossing zou van profpiet met vergroten en vermeerderen  maar dat liep op hilarische toestanden uit.

Als je het dan helemaal niet meer weet dan roep je om de burgemeester en vraagt hem  juist ja een nieuw recept samen met bak piet    komen ze er uit eind goed al goed.

    •  het Geheim van de Pepernoot’ voorstelling 1
    • het Geheim van de Pepernoot’ voorstelling 2
    • het Geheim van de Pepernoot’ voorstelling 3