2014 sinterklaas

ASSEN – Het volk van Assen gelooft nog steeds volop en onvoorwaardelijk in Sinterklaas en zijn helpers. Dat bleek zaterdag uit de enorme belangstelling die er voor zijn intocht bestond. Er waren meer mensen op de been dan in de laatste jaren hoewel het weer niet om te juichen was. Rond De Vaart en op het Koopmansplein heerste een aangename en ontspannen sfeer.
De Pakjesboot meerde op het geprogrammeerde middaguur met de Sint en burgemeester Carry Abbenhues aan boord bij het stadspodium aan. Daar had een grote kinderschaar de komst van hun Goedheiligman met het zingen van de onverwoestbare aloude sint coupletten met spanning verbeid. Na de ontvangst en de welkomsttoespraak van de burgemeester zwol het gezang nog even aan, sprak de Sint zijn fans vriendelijk toe en had alle tijd handen te schudden met de meest moedigen onder hen.
Dat gebeurde allemaal in de nabijheid van de weer kleurig uitgedoste Pieten, die zich andermaal zeer populair maakten door het uitdelen van grote hoeveelheden strooigoed.
Ondertussen was de traditionele grote stoet voertuigen vanuit het westen over de Vaart ZZ aan het voorbij trekken om zich in de Collardslaan op te stellen voor de grote tocht door de stad, aangevoerd door de Sint op zijn trouwe Amerigo.

Hij maakte eerst nog een stop op het stampvolle Koopmansplein waar de jeugd weer gelegenheid kreeg hem van dichtbij te zien. Toen dat onder begeleiding van veel muziek gebeurd was vertrok de Sint via de Hema naar de Weiersstraat. 
Vandaar begaf hij zich traditioneel naar het Winkel-centrum Marsdijk om andermaal een enthousiaste ontvangst te ondergaan.

Foto intocht 2014 klik hier

fotos intocht 2014 klik hier

intocht 2014

de schoenen

Bonte Wever 2014

speculaasconsert in de Bonte Wever  nov 2014       foto klik hier                  album deel 2 klik hier 

sint naar kloosterveen