Asser Praat: carnaval en Assen-Oost

13 januari 2020

Assen is niet bij uitstek een carnavalsstad maar herbergt toch al vijftig jaar een actieve carnavalsvereniging. En omdat Assen in de carnavalstijd Pitlo heet zou Asser Praat 2 februari Pitlo’s Praat moeten heten, maar zo gek moeten we het maar niet maken.

Vanwege het jubileum komen de Narren van Pitlo wel langs. Om te vertellen over de roemruchte gloriedagen met grootse feesten in het Wilcocentrum en schouwburg Bellevue en waar de vereniging nu staat met Prins Björn die zelf ook een jubileum te vieren heeft….

Voor wie weinig met carnaval heeft zijn er genoeg andere redenen om de komende editie van Asser Praat niet te willen missen. Assen-Oost krijgt aandacht van onder meer kindcentrum De Regenboog en vanwege het succes van de fotocollectie Kalverkamp presenteren Bernd Otter en Kars Klok een tweede serie stadsgezichten van minstens een eeuw geleden. Uiteraard is er muziek van het duo Van Luie Kees, de quiz ontbreekt niet en de kritische afsluiter komt als altijd van Bert Naarding.

Asser Praat – de praatshow over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is – begint 2 februari om 14.30 uur in de Rabozaal van De Nieuwe Kolk. Entree 7,50 euro.