Koopmansplein 2007 Bartjes verjaardag

Meer kinderen dan ooit te voren kwamen op Bartje af

Viering van zijn verjaardag was grote promotie voor beroemdste Bartjes Verjaardag 2007kereltje van Drenthe

ASSEN – Was het weer de laatste tijd minder mooi, zaterdagmiddag kon onder prima weersomstandigheden voor de achtste keer Bartjes verjaardag worden gevierd. Dit sinds 1999 weer in ere herstelde evenement in de binnenstad, trok meer bezoekers dan ooit tevoren. De kraampjes, de speeltoestellen, ze waren bijna niet te zien door de overweldigende drukte op het plein.
Het feest ging om één uur van start. Het Koopmansplein was omgetoverd tot een waar speelwalhalla voor de kinderen.

Op het thema ‘Natuur en Groen konden zij pinda’s rijgen, vetbollen maken en uilenballen ontleden. Ook voor het ’inwendige’ kind werd er goed gezorgd. Zo konden zij gratis popcorn en suikerspinnen krijgen.

Doel van Bartjes verjaardag is om het bekende mannetje levend te houden bij de jeugd van nu. Na zaterdagmiddag zullen er zeker vele kinderen zijn die nu precies weten wie Bartje is.
Bartje en zijn ouders liepen rond op het Koopmansplein en betraden diverse malen het podium om deBartjes Verjaardag 2007 kinderen het één en ander te vertellen.

“Het is inderdaad geweldig druk. We hebben er vandaag ook mooi weer bij en door het thema ‘Natuur en Groen 2007’ zijn er ook nog extra standjes bijgekomen. Dit thema slaat het hele jaar al goed aan bij de jeugd. Ik denk gewoon dat alle omstandigheden vandaag perfect zijn voor deze mooie verjaardag.”, vertelde Natasja Snieders van organisatiebureau Plan Effect.

Gedurende de hele middag werden de kinderen volop vermaakt door Ronald McBartjes

Verjaardag 2007 Donald die onder meer zijn ballonkunsten liet zien. ICO docent Dikkie Knap leerde de kinderen hoe te ‘jumpen’, een nieuwe dansrage die begin dit jaar vanuit België in Nederland neerstreek. Het Koopmansplein trilde op zijn grondvesten. Er werd door de vele duizenden kinderen lustig op los gesprongen. De ouders die dachten dat hun kroost uitgeput zou zijn na afloop hadden het mis. Na het jumpen was het dringen geblazen bij de suikerspinkraam.