2017 Herdenking

Assen – Op woensdag 4 mei 2017 zal, voorafgaand aan de jaarlijkse stille tocht en kranslegging, in de RK Kerk aan de Nassaulaan een herdenkingsbijeenkomst worden gehouden. Organisator is het Platform Levensbeschouwelijke Organisaties Assen.

Het thema van de bijeenkomst is “de vrijheid omarmd”. Leerlingen van het Nassaucollege voeren korte gesprekken met mensen die hebben ervaren hoe het is om te moeten vluchten voor oorlog en geweld. Burgemeester Marco Out zal vertellen hoe Assen bijdraagt aan zorgvuldige opvang voor vluchtelingen. Muzikale medewerking wordt verleend door zangeres Mieke Hoogeveen, violiste Barbara Teuben, pianist Lennart van Hoorne en het jongerenkoor van het Apostolisch Genootschap.

Aanvang van de bijeenkomst is om 18.30 uur. Na afloop krijgen alle aanwezigen een roos aangereikt die zij bij het oorlogsmonument aan de Stadsbroek kunnen leggen.

Na de stille tocht organiseert het Oratoriumkoor COV Assen in de Jozefkerk het jaarlijkse herdenkingsconcert met delink uit het requiem van John Rutter.