Kindermuseum

 Boordevol EnergieDSC08983
ASSEN – Ruim 150 kinderen, geselecteerd via diverse prijsvragen, zorgden vrijdagavond in de Abdijkerk samen met het duo Nick en Simon voor een sprankelende opening van  het Kindermuseum Boordevol Energie door met een dans een kleurrijke dansvloer op te laten lichten.
Professor Amito, bekend van het populaire kinderprogramma ‘Willem Wever’, riep de kinderen daarna op naar het Kindermuseum, elders in het Drents Museum te gaan. Het hele openingsprogramma werd aan elkaar gepraat door acteur en presentator Ewout Genemans. In het interactieve Kindermuseum, dat in samenwerking met de NAM is ontwikkeld, leren kinderen spelenderwijs over het gebruik van energie.
Vanuit hun eigen dagelijks leven wordt teruggeblikt naar het leven in het verleden via de museale collectie, en worden ze uitgedaagd na te denken over energie in de toekomst. 
De gedachtewereld van uitvinder en kunstenaar Leonardo da Vinci (1452–1519) vormt de inspiratiebron voor het ontwerp van het Kindermuseum. Het Kindermuseum is voor het publiek geopend vanaf dinsdag 2 oktober gedurende alle reguliere openingsuren van het Museum.

Het is geschikt voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar, maar ouders en grootouders zijn ook welkom.

Kinderen tot 18 jaar hebben gratis entree tot het hele museum.