Eerste deel bruggen Blauwe As

Met nieuwe bruggen feestelijk geopend: theater, dans, muziek en lopen over water
De nieuwe vaarroute over het Kanaal in Assen is op de helft en dat was donderdag reden voor een feestje. Het eerste deel van de Blauwe As, de vaarverbinding in Assen tussen het Kanaal en de Vaart met de beweegbare bruggen, werd geopend met onder meer een fietstocht, theater en ander spektakel. Een feestje bij de opening van het eerste gedeelte van de Blauwe As.

Schoolkinderen van CBS Het Kompas fietsten onder begeleiding van een verhalenverteller langs de Molenbrug, Venebrug, de Sluis en de Willem III. Hij nam de kinderen mee in de verhalen uit de dagboeken van de oude sluiswachter. Dat alles werd uitgebeeld door theatergroep Garage TDI, die ook nog een paar fascinerende ‘mechanische dansers’ had gestuurd.

De bruggen en de sluis werden bediend door wethouder Harmke Vlieg, zodat de fietsers steeds hun weg konden vervolgen. Bij de Willem III, op de hoek van de Vaart/Kanaal, droeg dichter Gerard Nijenhuis twee Drentse gedichten voor. Een van die gedichten is onder het brugdek geschreven.

Ook op het water gebeurde van alles. Kanoërs, viool en zang op het water en gitaarspel aan de kant. En voor de kinderen was het slotstuk dolle pret met het lopen over het water in aquabubbels.

meer foto’s klik hier