2013 sinterklaas

Weer veel volk op de been bij  intocht van Sinterklaas en honderden   Zwarte Pieten

 

ASSEN – Ze zijn er weer, in volle glorie gearriveerd. Een dikke tienduizend mensen waren zaterdagmiddag naar de Kop van de Vaart en de toeleidingswegen gekomen om Sinterklaas en zjn indrukwekkende gevolg met de stoomboot Noorderstad aan te zien meren en voet aan Asser wal te zetten.

Na de begroeting door waarnemend burgemeester Carry Abbenhues en een kort verblijf op het Stadspodium maakte hij, vooraf-gegaan door een indrukwekkende stoet volgers en een wereld aan dieren en alle soorten auto’s een uitgebreide toer door de stad.

Die eindigde op een vol Koopmansplein waar enige duizenden kinderen en hun begeleiders geduldig en soms liedjes zingend meer dan een uur wachtten op zijn tweede aankomstpunt.  Dat was een lange catwalk, die vanaf het overdekte podium tot bijna halverwege het plein reikte. Volgens schema en traditie-getrouw vertrok de zeer gewaardeerde gast na de plichtplegingen op het Koopmansplein naar Marsdijk waar opnieuw een hartelijke ontvangst plaats vond bij het winkelcentrum De Kleuvenstee.

fotoalbum intocht 2013

fotoalbum kop van de vaart 2013

speculaas concert 2013

Sinterklaas in DNK