Eerste Symphony in Blue bij Havenkade

 

 

Gisteravond vond de eerste editie van Symphony in Blue plaats. Ruim 5.500 bezoekers zagen diverse bekende Drentse artiesten samen met het Noord Nederlands Orkest optreden op het drijvende podium in de Havenkade.

Het publiek op de kade en in de bootjes op het water kon genieten van een aantal bekende hits van o.a. Bert Heerink, King of the world, Alides Hidding en Mooi Wark. Speciaal voor dit concert werden deze hits voorzien van een arrangement voor symfonieorkest. Dit zorgde voor bijzondere en verrassende combinaties.

 

Mooi Wark

De Drentse rockband trad gisteravond voor het eerst sinds lange tijd op zonder drummer John Roffel. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat hij ernstig ziek is en om deze reden niet meer kan optreden. Het publiek gaf hem een daverend applaus toen hij werd bedankt voor alle mooie momenten in de afgelopen jaren.

Symhony in Blue

Peter Zwerus, initiatiefnemer van de eerste avond: “De reacties zijn overweldigend. Dus we gaan zeker kijken of het mogelijk is om dit in toekomst vaker te organiseren.” Ook organisator Herbert Jansen is lovend. “Prachtig om alle enthousiaste mensen te zien. Ook de bootjes en sloepjes in het water gaven een geweldige sfeer aan het concert.”.