2003 speculaas

JWF Kapel begeleidt Sinterklaas in Marsdijk


Achtste Speculaasconcert groot succes en niet weg te denken

ASSEN – Zo’n 2500 kinderen waren vandaag naar de sporthal Marsdijk gekomen om er het jaarlijkse Sinterklaasfeest te vieren. De Johan Willem Friso Kapel, traditiegetrouw verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting, speelde naast Sinterklaasliedjes ook liedjes als de Macarena, die de wat oudere jeugd in beweging zette.
Burgemeester mevrouw D. van As was aanwezig om Sinterklaas te ontvangen en welkom te heten en zij toonde zich zeer verheugd dat de Goedheiligman de kinderen van Assen niet was vergeten.

Gezien de enorme belangstelling die er jaarlijks voor dit evenement bestaat, en niet alle 2500 kinderen tegelijk in de sporthal konden zitten, moest Sinterklaas dinsdag drie keer naar de sporthal afreizen om de kinderen te begroeten. ‘
BEETJE ENG’
Ook Bob de Bouwer, de Speelgoedman en natuurlijk de boef uit het Sinterklaasverhaal van RTV Drenthe, gaven acte de présence. Door de kinderen werden de liedjes hartstochtelijk en zonder schroom en angst meegezongen, al vonden ze de boef een ‘beetje eng’, maar ja, dat zijn boeven meestal.

Mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, medewerkers van de gemeente en natuurlijk de JWF-kapel, kan men terugzien op een zeer geslaagd, gezellig evenement, dat zich ontwikkelt tot een klassieker en niet meer is weg te denken uit Assen.