Watertoren plannen

Watertoren Assen overgedragen aan vastgoedondernemer Riemer van den Berg.

Bouw luxe loft volgende week van start

 

De monumentale watertoren aan de Kamerlingh Onneslaan in Assen is officieel in handen van vastgoedondernemer Riemer van den Berg. Waterleiding Maatschappij Drenthe(WMD) overhandigde vrijdagmiddag de sleutels.

In januari werd al bekend dat Van den Berg de nieuwe eigenaar van de watertoren zou worden. Het gebouw heeft inmiddels geen functie meer in de drinkwatervoorziening waardoor WMD op zoek ging naar een nieuwe eigenaar.

Via een wedstrijd kon iedereen een plan indienen voor een nieuwe bestemming voor de watertoren. Deelnemers moesten een idee aan leveren waarbij de nieuwe functie en het karakter van de watertoren elkaar versterkten. Op deze manier wilde WMD het industrieel erfgoed behouden.

Luxe loft

Een jury van vertegenwoordigers van WMD, stichting BOEI en de gemeente Assen koos uiteindelijk voor het plan ‘De Druk Eraf’ van Van der Berg. Hij wil de watertoren omtoveren tot een luxe loft waar maximaal zes personen kunnen overnachten. De gasten betreden het gebouw via het oude bassin, waar een sportruimte wordt gebouwd. Op de verdieping daarboven komt een thuisbioscoop en een wellness-etage met douche en sauna. In het bovenste gedeelte van de toren, waar ook ramen te vinden zijn, wordt het woongedeelte gerealiseerd.

Van den Berg staat te popelen om zijn plannen in de praktijk te brengen. ‘Ik ben nu de trotse eigenaar van een watertoren en ben ook zeker van plan om er iets moois van te maken. Iedereen in Assen en omgeving kent deze watertoren. Het is leuk dat veel meer mensen kennis kunnen maken met deze toren door er straks te overnachten.”

Het werk aan de toren begint vanaf volgende week. Naar verwachting wordt de nieuwe toren in het voorjaar van 2022 opgeleverd.

bron Asser courant