Koets-huis bij Drents Museum

Volgende week wordt tijdelijk op andere plek gezet

ASSEN – De nieuwbouw van het Drents Museum wordt vrijdag ingeleid met een feestelijke bijeenkomst waarop stil wordt gestaan bij de start van een dynamische, spannende peri-ode voor het museum. Over an-derhalf jaar zal de uitbreiding van het museum gerealiseerd zijn, waarmee Drenthe straks een museum heeft dat klaar is voor de toekomst.
Museumdirecteur Michel van Maarseveen, zal een uiteenzetting geven over de nieuwbouw en gedeputeerde Tanja Klip-Martin gaat in op de geschiedenis van de gebouwen van het Drents Museum in samenhang met de omgeving. Zij onthult ook de artist impression met een illustratie van het Koetshuis als nieuwe entree van het Drents Museum. De artiest Manoesso sluit met een wervelende vuurshow de feestelijke start af.
De veelbesproken tijdelijke verplaatsing van het Koetshuis naar de overkant van het Jacob Cramerplein vindt plaats op 22 of 23 oktober.
Onder de voormalige plek van het Koetshuis komt straks de nieuwe tentoonstellingsvleugel, die doorloopt onder de voormalige parkeerplaats aan de Zuidersingel.
Na de werkzaamheden wordt het Koetshuis weer terug-geplaatst op zijn oorspronkelijke plek en wordt het de entree van het vernieuwde Drents Museum.