2 019 Havenkade 20 Assen

Assen – In het pand aan de Havenkade 20 in Assen huizen nu vijf culturele en ambachtelijke bedrijven: de Kostuumcentrale Assen, Van Straat tot Laan, Kaarsenmakerij Kaars & Zo, de Mercurius Marching/Showband en de Stichting Oud-Oranje.

Vrijdag was de officiële opening, verzorgd door Ludwig II van Beieren. Wethouder Janna Booij ontving het gezelschap dat met de boot aankwam.

Intrek

Na bijna een jaar van verbouwen, verhuizen en inrichten konden alle partijen onlangs hun intrek nemen in het verzamelgebouw. De Kostuumcentrale Assen is de opvolger van STAP Drenthe, dat na 30 jaar beheer van de kostuumcentrale de collectie heeft overgedragen aan Gonnie van Veen en Astrid Lourens.  Na deze overdracht moest er een nieuwe werklocatie worden gevonden. Dat lukte, samen met een aantal partners en de gemeente Assen.

Theaterzaal

In het pand aan de Havenkade wordt op diverse vlakken samengewerkt en bij toerbeurt maken de bedrijven gebruik van de aanwezige theaterzaal. Een multifunctionele ruimte met een professionele licht- en geluidsinstallatie, mogelijkheden tot 60 zitplaatsen en een speelvloer van 6 bij 5 meter. Deze ruimte is ook te huur voor andere verenigingen en instellingen.

Open huis

Op zaterdag 6 april houden alle bedrijven gezamenlijk open huis, waarbij ieder bedrijf – in de vorm van een workshop of presentatie – hun mogelijkheden laten zien.
Het open huis is van 13.00 tot 17.00 uur.

Tekst Robbert Willemsen

Foto’s Ineke Heijting