2011 Speculaas bw

Weer daverend Speculaas-concert  voor de jongere Asser basisscholieren in De Bonte Wever

ASSEN – Werd in voorgaan-de jaren het beroemde en meer nog  spectaculaire Speculaasconcert  voor een meute van 2000 basisscho-lieren tegelijk gegeven, dit jaar kwamen de jongste Asser basisscholieren in sessies van duizend opdagen en dat is goed bevallen. In De Bonte Wever, waar vorig jaar voor het eerst de hele massa was ondergebracht, was het wel een beetje erg druk en vandaar dat de nu voor de helft minder per concert werd gekozen.  Het inmiddels traditionele concert werd voor de zestiende  keer gehouden met de gemeente en de Stichting Sinterklaasintocht Assen als verantwoordelijken voor de organisatie.
Een niet weg te denken com-ponent als de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso was uiteraard ook weer volop van de partij, de JWF zorgde enthousiast voor de opgewekte en daverend meegezongen  Sinterklaas-klanken.
Er werd ook nu weer een spannend spel opgevoerd van het niet komen opdagen van belangrijke figuren en een zoek geraakt boek waarin alle aantekeningen over de gedragingen van de kinderen staan geregistreerd. Met veel hulp van anderen, onder wie de burgemeester en de wethouders, kwam uiteindelijk alles weer op z’n pootjes terecht en ve rliep het feest zoals dat was gepland   en dus uitstekend.
Dat naast de tijdens de bin-nenkomst van de Sint en zijn tien Pieten gul gestrooide pepernoten bij het verlaten van de feestzaal ook nog een chocoladeletter werd uitge-deeld, maakte het feest voor de scholiertjes compleet.

Bijdrage Ineke Heijtingdsc05360

 

meer foto’s 2011 klik hier