2012 Speculaas bw

Sinterklaas en KMK Johan Willem Friso als vanouds verenigd voor het enige echte Speculaas Concert


ASSEN – Alsof er geen 365 dagen tussen hebben gezeten. Het was als de dag van gisteren dat Sinterklaas en de heren van de KMK Johan Willem Friso in De Bonte Wever hun opwachting maakten voor het roemruchte Speculaasconcert, dat zijn 28- ste verjaardag vierde. Er werden dinsdagochtend  twee concerten afgewerkt, die elk door zo’n 800 leerlingen tot acht jaar van 20 basisscholen werden bezocht.
Burgemeester Sicko Heldoorn
was naar het Stadsbroek gereisd om daar om half tien de kinderen toe te spreken en daarna de   hoofdpersonen van de ochtend, Sinterklaas  en zijn Pietenschaar mocht verwelkomen
Maar dat gebeurde eerst nadat het altijd succesvolle spel van ‘ís hij al in de buurt en wanneer zal hij aankloppen’ was opgevoerd.
Met de burgemeester als inspirator werd de binnenkomst bespoedigd door de gezongen aanmoediging dat Sinterklaasje naar binnen moest komen met mijn knecht. En dat werd welluidend begeleid door de JWF-Kapel.
Om het roerige gezelschap goed in de hand te kunnen houden was de vloer van De Bonte Wever in vlakken verdeeld, zodat leerkrachten en kinderen precies wisten waar ze moesten zijn. Dat had men van vorig jaar geleerd en bleek ook nu goed uit te pakken.
Er was een groot plankier aangebracht vanwaar de Sint en zijn hoofdpiet voor iedereen goed zichtbaar waren en zij een goed zicht hadden op de activiteiten van de gul pepernoten strooiende Pieten in de grote zaal. Er werden gedichten voorgedragen en er was een leuke act van ‘Bammetje uit Assen’ die graag in een band wilde spelen en zich alvast op een drumstel mocht uitleven.
Met het (in de eerste editie) aanwezige College van B&W als toeschouwers werd er nog meer aan de kinderen aangepaste aardigheden gebracht, zodat iedereen het grootste plezier had.
Het eind kwam dus veel eerder dan de jonge kinderschaar lief was, maar de klok was onverbiddelijk, want even voor elf uur stond het tweede achthonderdtal kinderen al te popelen om binnen te mogen.

Bijdrage Ineke Heijting

Meer foto’s klik hier