Dichterlijke wandeling

ASSEN – Ook dit jaar kon in het kader van de Boekenweek weer een wandeling door de stad worden gemaakt met stadsdichter Mischa van Huijstee.

De looptocht begon in de bibliotheek ’t Forum, waar hij ter inleiding het toepasselijke  het gedicht  ‘Doe mij maar een boek’ voordroeg.

Daaraana ging het over het Koopmansplein richting De Nieuwe Kolk waar vrijdag de nieuwe parkeergarage was geopend en de stadsdichter het gedicht ‘Onder haar rokken’ voordroeg en dit nu herhaalde.  Langs opgebroken paden, boekwinkels, bloemstallen, en het TT Monument wandelend werd even halt  gehouden voor lezen van een gedicht over een rollator.  Dat werd onder anderen aan-gehoord door een op zo’n rol-later leunende dame, die na af-loop om een kopietje vroeg, wat door de dichter werd toegezegd.  Op de Brink met de krokussen nog volop bloeiend als kleurig decor, luisterde het gezelschap naar een enige gedichten, die ook door een aantal toevallige voorbijgangers met duidelijke interesse werden aangehoord.

“Doet u dit wel vaker?”, vroeg een van hen. “Het is heel bijzonder, dit heb ik nog nooi meegemaakt”.
Bij de ingang van het nieuwe deel van het Museum las Mischa Huijstee een mooi gedicht voor over het spectaculaire verhuizen van het Koetshuis. En ook  kwam de opening van het Museum  door Koningin Beatrix ter sprake.
In de Gouverneurstuin, waar de Chinese beelden veel aandacht trekken, reciteerde de stadsdichter zijn laatste serie poëmen en werd de dichterlijke wandeling in de tuin afgerond met het nuttigen van een kopje Chinese thee.