2008 Olifanten op het plein

Giganten van olifanten met kamelen aan de maaltijd
op het Koopmansplein

ASSEN – Kondig aan dat er olifanten naar het Koopmansplein komen en het volk van jong tot oud stroomt toe. Al ver voor drie uur, het Uur U, stond rond een keurig afgezet stuk plein een grote menigte geparkeerd in afwachting van de komst van de giganten uit India .

Hun werd een diner aangeboden door het aangrenzende Warenhuis Vanderveen dat altijd wel in is voor een aardigheidje en daar ook wel moeite voor wil doen.

Voor Circus Renz, dat tot en met zondag op het Veemarktterrein voorstellingen geeft, was het een nuttig publiciteitsgebeuren, zeker omdat het goede weer menigeen naar de stad had doen trekken. Met luid getrompetter kondigden de twee giganten van olifanten zich aan en begaven zich, alsof ze de hele dag nog niet gegeten hadden, naar het royale Olifantenbuffet vol met aantrekkelijk uitziende gevarieerde groenten.

Even later kregen zij ook nog gezelschap van twee eveneens indrukwekkende kamelen, die zonder bezwaar van de olifanten een hapje mochten mee eten.

Voor Emiel Mager was het een mooie gelegenheid kond te doen van de opening van zijn nieuwe bedrijf, de Taparia  Don Emilio, een eetwinkel van Spaanse snit.

Emiel is de zoon van slager Jan Mager, die al jarenlang een slagerij op het versplein van Vanderveen runt.

Olifanten op het plein