2009 Leerlingen Penta Kolk

nnGeslaagd klasseproject van leerlingen Penta over de historie van De Kolk  2009
ASSEN – Tijdens een bijeen-komst in het Theatercafé De Kolk in Warenhuis Vanderveen kregen wethouder Chris de Wal en interim-directrice van De Kolk Cox Habbema uit handen van Jasper Schoemaker het eerste exemplaar van het geschiedenisoverzicht van De Kolk. Jasper en zijn medeleerlingen hadden dat boek als klasse-project samengesteld, een prestatie die begeleidend docent Roelof Hut met trots vervulde.
“Jullie gingen ervoor” richtte hij zich tot de aanwezige scholieren. Het was niet gemakkelijk informatie te vinden, maar jullie hebben het toch maar mooi voor elkaar gekregen. Het eindresultaat mag er zeker zijn!”
Initiatiefnemer van het project was Nick Preusterink, die ook verantwoordelijk was voor de afscheidsvoorstelling voor Theater de Kolk in De Schalm. “Iedereen heeft aan dit project op vrijwillige
basis meegewerkt. Het ging om  cultuur, geschiedenis, jeugd en betrokkenheid.  Assen heeft dat allemaal! Mooi toch?” aldus Nick.
Het geschiedenisoverzicht bevat een unieke tijdslijn van het Asser theater en toont veel uniek beeld-materiaal van het gebouw. De columns van verschillende oud- directeuren, Youp van ‘t Hek en Margreet Dolman maken het ge-heel voortreffelijk af!

nnn