Assens zesde parkeergarage succesvol

parkeer dnk opening ih 16-3-2012 17-16-40door wethouders en Nieuwe Kolkgebruikers ingeredenparkeer dnk opening ih 16-3-2012 16-05-39
ASSEN – De parkeergarage onder De Nieuwe Kolk is vrijdagmiddag volgens plan geopend door de wethouders Maurice Hoogeveen en Alex Langius, die samen in een auto van de gemeente het systeem van de kentekenherkenning met succes testten.
Bij de ingang van de garage aan de Alteveerstraat is een sensor die het kenteken van de auto opneemt. Als voor het verlaten bij de automaat wordt betaald wordt dat geregistreerd en als de be-stuurder de slagboom nadert gaat deze zonder dat de parkeer-kaart er moet worden ingestopt automatisch omhoog. Dat werkte dus prima. In de praktijk betekent dit dat bij grote drukte de garage sneller kan worden verlaten omdat er da n geen oponthoud is.
Het openingsfeestje begon met het inrijden van de garage door auto’s die bestuurd werden door medewerkers van de partijen die De Nieuwe Kolk gaan bezetten.

Inmiddels hadden de genodig-den en wat ‘losse’ bezoekers bezit genomen van een stukje van de grote garage waar de gearriveerde partijen zich bij aansloten. Een kort optreden van een ‘straatacteur’ (van Nimzo) demonstreerde eerst hoe het oude betalingssysteem werkte en daarna kon wethouder Langius (Verkeer) de aanwezigen van een stukje historie deelgenoot maken en nog wat over de betekenis van de 600 auto’s grote garage vertellen. Ook de fietsenstalling, die van de Vaartkant bereikbaar is, kwam aan de orde. Er is daar plaats voor 300 fietsen.
Na de woorden van wethouder Langius was het tijd voor de actieve Stadsdichter Mischa Huijstee, die een naar pikanterie neigend gedicht over de garage voordroeg dat voor enige hilariteit zorgde.
En wat de parkeergarage betreft: die ziet er mede door de goede verlichting en het aanbrengen van passende kleuren publieksvrien-delijk uit.
Lang niet elke bestuurder is een liefhebber van deze ondergrondse autoberging, maar de Nieuwe Kolkgarage hoeft zelfs de niet zo ge-routineerde automobilisten geen vrees in te boezemen.


 

Stadsdichter Mischa Huijstee

Onder haar rokken

In de ondergrondse parkeergarage

gaf zij zich eindelijk bloot.

Ze tilde een stukje stof op,

maakte een uitnodigend gebaar met haar ene arm

en ik mocht, wel tegen betaling,

voor even onder haar rokken kijken.

 

Het was anders dan ik me had voorgesteld.

Streng wees ze mij in de juiste richting.

Ik probeerde nog via een plooi in haar onderrok,

maar overal was het uitzicht hetzelfde:

enkele blauwe spataders

voeden haar stevige grijze kuiten,

in haar panty’s zitten grote gaten.

 

Toch kon ik het niet laten.

Heel voorzichtig kwam ik naderbij,

beroerde een van haar enkels,

ze was ijskoud en gaf geen krimp,

met gewapend beton valt niet te spotten

meer foto’s klik hier parkeer dnk opening ih 16-3-2012 16-03-50