Asser Praat. Mannen Koor en Kitty 2022

ASSER PRAAT OVER KOOPMANSPLEIN EN HET OORLOGSVERHAAL VAN EEN JOODSE ASSER TIENER
dec 2022
Asser Praat ging op 18 december onder meer over Benno ter Berg, een joodse Asser jongen met een ongewone opmerkingsgave. Hij beschreef de oorlog zoals die zich aankondigde in het provinciestadje van destijds en hoe die zich ontwikkelde; hij beschreef het oorlogsnieuws van ver weg, maar ook hoe die steeds nadrukkelijker gevolgen had in Assen en in zijn familie. Benno overleefde de oorlog niet, zijn schriften wel. Kitty Janssen maakte er een leesbaar verhaal van voor het boek ‘Wat komt er van dit schrift terecht’. Voor Asser Praat vertelt ze wat Benno’s verhaal met haar deed. Jan Bos vertelt hoe dat boek tot stand kwam.
Frans Schouten komt vertellen hoe Assen het stoomtijdperk intrad; feitelijk de vorige energietransitie, waarover onlangs het boek ‘Drenthe op stoom’ verscheen.
Het Asser Mannenkoor bestaat 100 jaar en levert met de Golden Men het ‘talent uit Assen’ dat de praatshow graag presenteert.
Bert Naarding heeft niet alleen het laatste woord in een column, hij leidt ook een kort debat over het Koopmansplein. Is de nieuwe inrichting nu eindelijk geslaagd?
Duo Van Luie Kees levert als altijd een unieke muzikale prestatie met nieuwe liedjes en dan is er uiteraard de quiz waar de bezoeker zijn kennis van de stad kan checken.