Asser Praat 14 april 2024

De laatste Asser Praat van seizoen acht presenteert de Asser vrouwen die een straatnaam verdienen. Sommigen kennen we, maar vaak komt het voor dat mensen met betekenis voor de samenleving in vergetelheid verdwijnen.

Voor vrouwen geldt dat extra. Ons eigen bestuurslid Bieneke Drenth geeft een aantal verrassende voorbeelden.

Dat gebeurt zondagmiddag 14 april in De Nieuwe Kolk. ‘Stadsboswachter’ Marten van Dijken duikt in de herinneringen en laat de bezoekers die dag als het ware meebeleven.

Voor wie benieuwd is wat stadsfotograaf Ineke Heijting al die jaren vanuit haar scootmobiel bij elkaar schoot, wordt getrakteerd op de ‘tien van Heijting’.

Het programma, als altijd gepresenteerd door Bernd Otter en Kars Klok, zou niet compleet zijn zonder de historische quiz, muziek van Luie Kees en de column van Bert Naarding. De praatshow over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is, biedt steevast talent uit Assen een podium. Ditmaal is dat de Koorschool Drenthe. Arian van der Mark brengt zijn koorleden tot bewonderenswaardige prestaties en dat kan iedereen horen die 14 april om 14.30 uur plaatsneemt in de Van Gorcumzaal.

Entree € 12,50 inclusief pauzedrankje.