Asser Rialtobrug

Assen – Op de kop van de Vaart is maandag begonnen met de bouw van de Asser Rialtobrug. Het kunstwerk – geïnspireerd op de beroemde brug in Venetië – wordt geplaatst als opvallende blikvanger voor Sprezzatura – Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910).

Dit is de nieuwe tentoonstelling die van 2 juni tot en met 3 november te zien is in het Drents Museum. Assenaar en bedenker Steve Ellis bouwt de brug in samenwerking met Hout- en constructiebedrijf Drenthen en Faber Pallets. Faber Pallets stelt hiervoor gratis 552 pallets beschikbaar. Ook zijn de raampanelen van de brug ontworpen en gemaakt door leerlingen van het Dr. Nassau College (Penta) met hulp van kunstenaar Pirmin Rengers voor de artistieke begeleiding en  ICO Centrum voor Kunst & Cultuur voor de organisatie.

‘Lovelocks’

Over de Assense Rialtobrug kan straks echt gelopen worden, waardoor het naar verwachting een favoriete selfieplek wordt. Ook kunnen aan de brug ‘lovelocks’ worden bevestigd: slotjes waarmee geliefden hun liefde voor elkaar kunnen bevestigen.

Feestelijke onthulling

De feestelijke onthulling van de brug vindt plaats op zondag 2 juni om 13.20 uur  2019 en is voor iedereen gratis toegankelijk. Voorafgaand is er vanaf 11 uur al van alles te doen in de stad.

Rialtobrug in Assen !!

Aan de Kop van de Vaart in Assen wordt vanaf vandaag(27mei)  een replica van de wereldberoemde Rialtobrug gebouwd. De Venetiaanse brug dient als blikvanger voor de nieuwe tentoonstelling Sprezzatura, over Italiaanse schilderkunst, in het Drents Museum.

De brug is ontworpen door Assenaar Steve Ellis en wordt gebouwd door Hout- en constructiebedrijf Drenthen en palletbedrijf Faber Pallets. Het laatste bedrijf levert 552 pallets

Selfiespot
Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen hoopt dat de brug een hotspot wordt voor mensen die een selfie willen maken. Geliefden kunnen liefdesslotjes aan de brug hangen, net als in Venetië gebeurt, om daarmee hun liefde te symboliseren.

In het kader van de Italiaanse tentoonstelling hangen sinds vorige week Italiaanse vlaggen en waslijnen met was door de hele binnenstad van Assen.