Dag van de Bouw

Tijdens de landelijke Dag van de Bouw op zaterdag 4 juni 2016 zijn in Assen . Op het bouwterrein van de Overcingeltunnel krijgen geïnteresseerden tijdens een rondleiding van alles te horen over het bouwproces en de gebruikte machines.  Tussen 11.00 en 15.00 uur stonden medewerkers van BAM Infra en de gemeente klaar om geïnteresseerden van alles te vertellen over de bouw van de tunnel. Welke machines worden waarvoor gebruikt? En welke stappen worden doorlopen voordat een wand van de tunnel klaar is? Ook kunnen bezoekers de indrukwekkende machines van dichtbij bekijken. Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen en met zand hun eigen tunnel bouwen. Uiteraard staat er ook koffie, thee en limonade klaar.

De ingang van het bouwterrein was  op de hoek van de Stationsstraat en de Hendrik de Ruiterstaat. Bij de bouwplaats zelf is geen parkeergelegenheid, er kan geparkeerd worden in de nabijgelegen parkeergarages of op het Veemarktterrein. Helaas is het bouwterrein niet toegankelijk voor minder-validen.  ( dus een arm gevraagd en lopen ineke)

Informatie over de bouwprojecten
BAM Infra bouwt de autotunnel op een bijzondere manier. De diepwanden worden ter plekke in de grond gevormd door het storten van beton in sleuven. Van half april tot eind augustus zijn elke werkdag tussen 7 uur ’s ochtends en 11 uur ’s avonds één tot twee machines bezig met het maken van de wanden. De circa 170 meter lange autotunnel wordt in fases gebouwd. Nadat het noordelijke deel klaar is wordt vanaf april 2017 het zuidelijke deel gebouwd. Als alles volgens planning verloopt kunnen in april 2018 de eerste auto’s door de tunnel rijden.
Actie: Maak de mooiste #bouwselfie & win!

Op de locaties word bezoekers opgeroepen een #bouwselfie te maken en te delen via twitter en Facebook. Daarmee maken ze kans op bioscoop- of theaterbonnen.  De dag van de Bouw wordt georganiseerd door BAM Infra, in samenwerking met de gemeente Assen en het.

 

Meer foto’s klik hier