2023 Vincent komt naar Assen

Assen, 4 augustus 2023

Assen komt met nieuwe Van Gogh City Experience

Assen komt weer met grote kunstroute rondom de expositie van het Drents Museum Op reis met Vincent, met meerdere kunstwerken in de openbare ruimte.

Vanaf 11 september 2023 tot en met 7 januari 2024 is de tentoonstelling Op reis met Vincent in het Drents Museum te zien. In deze periode kun je ook de City Experience beleven. Met 30 door Urban Sketchers Assen beschilderde etalages door de hele binnenstad en drie grote kunstwerken wordt het weer een hele gave route. Met natuurlijk als klapper het icoon op de Kop van de Vaart.

Vincent komt naar Assen

Het is inmiddels een traditie dat bij elke grote tentoonstelling een kunstwerk op de Kop van de Vaart verschijnt. Dit mag bij de tentoonstelling over Vincent van Gogh natuurlijk niet ontbreken. Meerdere kunstenaars hebben mooie ontwerpen ingediend waaruit een jury gekozen heeft voor het ontwerp van een vier meter hoge Vincent die Assen binnenwandelt. Door een uitsnede in het beeld, komt De Vaart heel mooi in beeld. Eelco Bügel van Blow-up Industry is de maker van dit enorme kunstwerk en is blij met deze nieuwe kans. “Het beeld staat al in de werkplaats, klaar om te worden beschilderd en voorzien van de details. We liggen volledig op schema”, aldus Eelco.

City Experience

De Van Gogh City Experience in de binnenstad is een gratis wandelroute die je heel mooi kunt combineren met een bezoek aan het museum. Het leidt je door de straten met een enorme muurschildering en door Van Gogh geïnspireerde tekeningen op de etalages. Scholengemeenschap Vincent van Gogh Salland zorgt voor enkele levensgrote elementen in het straatbeeld.

De etalages worden voorzien van kunstwerken door Urban Sketchers Assen, een collectief van lokale kunstenaars die samen de binnenstad Van Gogh zullen laten ademen.

 

De route kan tot en met 7 januari 2024 op elk gewenst moment gelopen worden met een folder als gids. De folder is bij het Drents Museum en de VVV Assen te verkrijgen en online via www.ditisassen.nl te downloaden. Door de bij de kunstwerken geplaatste QR-codes te scannen, kom je meer over de kunstwerken en de makers te weten.

In de folder van de City Experience zijn meer leuke Van Gogh tips opgenomen, zoals een Van Goghshop van de VVV, restauranttips en andere mooie kunst- en cultuurlocaties in Assen de hoofdstad met kunst.