Monument Vrouwenfilm Festival

 

 

foto’s  van 2012  in DNK    klik hier

 

ASSEN – Het nog steeds aan de tijd beantwoordend Vrouwenfilm monument, dat jarenlang tegenover de oude Kolk heeft gestaan maar door het werk aan de Vaart moest verdwijnen is weer terug in de buurt.  Donderdagmiddag heeft wethouder Maurice Hoogeveen  met een korte plechtigheid samen met maakster Annet Haring en de voorzitter van het Vrouwen Filmfestival Assen Janine van de Brink het kunstwerk dat een dag eerder  op het stadspodium was neergezet, met  een korte plechtigheid ingewijd.

In zijn  toespraak zei de wethouder dat er naarstig was gezocht naar de meest geschikte locatie. Tenslotte werd gekozen  voor een plaats nabij De Nieuwe Kolk.  Het drie ton wegende kunstwerk staat goed zichtbaar op de Kop van de Vaart en mocht het bij evenementen in de weg staan dan kan het, zo heeft men bedacht, met enige moeite worden verplaatst .

DNK directeur Hilko Folkeringa, die met zijn bioscopen het Filmfestival huisvesting verleent, bood  kunstenares Annet het boek aan dat over De  Nieuwe Kolk is geschreven en de andere aanwezigen kregen een grote kartonnen beker popcorn, de populaire knabbels die hier nu ook met graagte door het filmpubliek worden verorberd.

Nu staat het net naast de trap van de Nieuwe Kolk.  (foto moet nog gemaakt worden.

Op vrijdag 11 oktober 2019  is  het gerestaureerde kunstwerk Het Filmdoek geplaatst bij de Nieuwe Kolk. Het Filmdoek stond hiervoor aan de kop van de Vaart. Na een restauratie door bronsgieterij Andor Prod’Art, krijgt het kunstwerk een nieuwe plek in de directe nabijheid van DNK.

IFA

Het kunstwerk is in 1995 door kunstenares Annet Haring gemaakt opdracht van het Vrouwen Filmfestival en aangeboden aan de gemeente Assen. Tegenwoordig is het beter bekend onder de naam Internationaal Filmfestival Assen |Vrouw &Film (IFA).

 

 

.