Asser Praat 2024

2024Kars Klok & Bernd Otter  14-4-2024

Genre: Special

Tijdens de laatste Asser Praat van seizoen acht worden de Asser vrouwen gepresenteerd die een straatnaam verdienen. Sommige van deze vrouwen kennen we, maar vaak komt het voor dat mensen die veel voor de samenleving hebben betekend in de vergetelheid raken. Dit geldt ook voor een groot aantal vrouwen. Bieneke Drenth van de van de Asser Historische Vereniging geeft een aantal verrassende voorbeelden.

Ook komt ‘Stadsboswachter’ Marten van Dijken langs. Hij duikt in de herinneringen aan de dag waarop Assen in 1945 is bevrijd. Samen met het publiek gaat hij terug naar deze 13e april. Voor wie benieuwd is wat stadsfotograaf Ineke Heijting al die jaren vanuit haar scootmobiel bij elkaar heeft geschoten, wordt daarnaast getrakteerd op de ‘Tien van Heijting’.

Het programma, dat zoals altijd gepresenteerd wordt door Bernd Otter en Kars Klok, zou niet compleet zijn zonder de historische quiz, de muziek van Van Luie Kees en de column van Bert Naarding. De praatshow over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is, biedt steevast talent uit Assen een podium. Deze keer is dat Koorschool Drenthe. Arian van der Mark laat samen met zijn koorleden bewonderenswaardige muzikale prestaties horen.

De entree is inclusief een pauzedrankje.