aanhaken in Assen oost

U weet hoe ze werken, die steken, toch?’
‘Je kunt corner to corner haken, met strepen, het geheel tunisch haken, alles mag’, roept Sandra uit. Zelf gaat ze met haar groepje voor het granny square patroon. ’Daar zitten wat gaten in, dan gebruik je minder wol en is het ook goedkoper’. Vanaf september haakt Sandra met een groepje van ongeveer acht vrouwen iedere maandagavond kleurige vierkantjes om zo bij te dragen aan de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld #GGDW2018. .

Iedereen kan het leren
‘Drie stokjes, een losse, weer drie stokjes en dan zijn we weer bij de hoek. Die hoekjes met twee lossen. We gaan nooit in steken haken, maar om de lossen, doet ze voor aan iemand die er nog niet zolang is. Het haken is niet moeilijk, iedereen kan het leren, iedereen kan komen. Vaak nemen de deelnemers ook de gehaakte vierkantjes mee die ze thuis door de week gemaakt hebben.

.

Vijf voetbalvelden, 10.000 dekens
De bedoeling van het dekens haken is om in juni 2018 als Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa is, te komen tot 10.000 dekens, allemaal met tyraps aan elkaar gezet. Daarmee wordt dan het record uit het Guiness Book of Records verbroken dat op 8000 dekens staat. Gelukkig is het haakgroepje van Sandra daar niet alleen verantwoordelijk voor. Woon zorgcentrum De Arendshorst heeft ook een haakgroepje, in 2015 zijn al twee vrouwen in Leeuwarden met haken begonnen en momenteel zijn overal in de wereld mensen aangehaakt. Van Spanje tot Scandinavië, van Amerika tot Nieuw Zeeland. Die gehaakte dekens moeten dan wel op tijd naar Leeuwarden worden verstuurd want op 1 juni 2018 is de sluitingstermijn. Na deze recordpoging schenkt de organisatie de dekens aan goede doelen en/of mensen die een deken nodig hebben.

Zin om mee te doen? Iedere maandagavond van 19.00- 20.30 uur aan de Dotterbloemstraat 169. Je bent van harte welkom.

Tot en met Mei 2018 iedere maandagavond van 19,00 uur tot 20.30  ( op feestdagen zijn we er niet) En woon je niet in Assen oost geen probleem iedereen is welkom .