Ei op de Brink 2023

Vier Pasen in Assen en geniet van de pop-up paasexpositie en paasspeurtocht. Als je tussen 24 maart en 10 april over de Brink loopt, word je verrast door prachtig versierde paaseieren. Dit jaar staan er ook weer kleinere eieren bij verschillende ondernemers in de etalages, die onderdeel uitmaken van een speurtocht. Een superleuk uitje voor het hele gezin.

Pop-up paasexpositie op de Asser Brink

De scholengemeenschap CS Vincent van Gogh in Assen organiseert, onder regie van kunstdocente Karin Kingma, voor de derde keer een pop-up expositie met prachtig geschilderde grote paaseieren op de Brink. Dit jaar zijn er meer dan 36 kunstwerken te bewonderen van scholieren van de 3 locaties van het CS Vincent van Gogh en 20 basisscholen uit Assen.

De paasexpositie is vrijdag 24 maart om 16.00 geopend door burgermeester Marco Out

Eerbetoon aan Elin de Graaf

Afgelopen december is kunstzinnige  Elin de Graaf van CS Vincent van Gogh, plotseling overleden. Elin was op basisschool al ontzettend creatief en had vorig jaar dan ook, samen met haar klasgenootje Robbin, het ei van hun school ontworpen en beschilderd. Dit ei wordt dit jaar nogmaals als eerbetoon aan Elin gepresenteerd.

Stadsspeurtocht
Dit jaar staan er weer kleinere eieren (verstopt) bij verschillende ondernemers. Ga op zoek naar de geschilderde paaseieren, beantwoord de speurtochtvragen en schrijf de antwoorden op de speciale speurtochtkaart.

De paasspeurtocht is van 25 maart tot en met 10 april te lopen. De speurtochtkaart is verkrijgbaar bij VVV Assen, tijdens de koopzondag van 26 maart bij de megafinish op het Ceresplein of digitaal via www.ditisassen.nl.

Elk kind mag met een ingevulde speurtochtkaart een presentje afhalen bij VVV Assen of tijdens de koopzondag bij de megafinish op het Ceresplein. Hier zijn dan ook leuke kinderactiviteiten zoals een kinderworkshop en spelletjes.

Deze actie is een initiatief van Karin Kingma (CS Vincent van Gogh) en Vaart in Assen en is mede mogelijk gemaakt door Stichting Stimuleringsfonds Leefbaarheid Assen en het Ondernemersfonds Assen