2022 De Mercurius Marching en Showband

De Mercurius Marching en Showband uit Assen is sinds eind juli wereldkampioen. Om dat te vieren, is de band op dinsdagavond 30 augustus feestelijk ontvangen  bij het Stadhuis. Geheel in stijl is Mercurius al spelend naar het stadhuis gegaan . Op het grasveld aan de Doevenkamp, achter het stadhuis, heeft  burgemeester Out de bandleden toe gesproken. 

In het weekend van 23 en 24 juli deed Mercurius in de First Division klasse mee aan het WMC (Wereld Muziek Concours) in Kerkrade. Op het onderdeel Marching, waarbij op zelfgekozen marsmuziek een parcours moet worden afgelegd, werd de band uit Assen wereldkampioen.
Met hun show ‘Music at the Proms’, een medley van zeer herkenbare melodieën, scoorden ze nog meer punten dan bij de mars. Dit was goed voor goud met onderscheiding, maar het leverde op het onderdeel show uiteindelijk een tweede plaats op.

De Mercurius Marching en Showband bestaat sinds 2003 en is binnen en buiten Assen een graag geziene gast bij het opluisteren van bijvoorbeeld intochten. De band treedt op tijdens taptoes en streetparades in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. In 2019 werd Mercurius Nederlands Kampioen in de Starklasse. Daarmee promoveerde de band naar de First Division. Onder leiding van dirigent Simon Visser is in de afgelopen jaren toegewerkt naar de succesvolle deelname aan het WMC.