2020 Struikelstenen

EVENEMENT OP 1 APRIL ROLDERSTRAAT AFGELAST!

Het coronavirus gaat toch roet in het eten gooien.
Door de maatregelen die het kabinet ter bestrijding van het coronavirus heeft genomen, zijn we genoodzaakt het evenement op 1 april af te blazen.
We voelen ons mede verantwoordelijk de uitbraak van het virus in te dammen en niet het risico te lopen dat er op 1 april nieuwe besmettingen ontstaan.
Verschillende buitenlandse nabestaanden hebben zich al terug moeten trekken, mede omdat hun regeringen de terugkeer naar huis aan voorwaarden ging verbinden maar ook doordat een aantal een dusdanige leeftijd heeft, dat men tot de risicogroep behoort.
En het struikelstenen evenement wordt nu juist voor al die nabestaanden georganiseerd.

We vinden het heel jammer dat we het evenement moeten cancelen, maar we richten ons nu op de toekomst.
We gaan ons beraden op een nieuwe periode, waarin we verwachten dat het virus overwonnen is en grote samenkomsten weer mogelijk zijn.

Degenen die zich reeds aangemeld hebben, krijgen van ons nog persoonlijk bericht.

 

BOEK OVER HET PROJECT STRUIKELSTENEN

Ondanks dat het evenement op 1 april gecanceld moest worden, is het maken van het boek ‘De namen blijven genoemd – Struikelstenen in Assen’ gewoon doorgegaan.

We zijn verheugd u te kunnen mededelen dat het boek inmiddels klaar is.
Naar ons idee is het zeer geslaagd met een mooie verhouding tussen de illustraties, foto’s en tekst. Naast informatie over het proces van de leggingen, de namen en adressen van alle slachtoffers, achtergrondinformatie over de Joodse kille en het verzet in Assen, zijn er ook diverse in memoriams in opgenomen.

Van alle 11 steenleggingen wordt met kaarten aangeduid welke struikelstenen voor wie op welke datum zijn gelegd.

Wij lopen in het boek wel een beetje op de feiten vooruit, omdat ook de steenlegging in de Rolderstraat er in is opgenomen als een voldongen feit, maar wij konden bij de samenstelling niet voorzien wat ons zou overkomen. Maar al met al een indrukwekkend naslagwerk over 10 jaar struikelstenen in Assen.

U kunt het boek bestellen bij uitgeverij Koninklijke Van Gorcum, www.vangorcum.nl (Cultuur & Historie) U krijgt dan het boek thuisgestuurd. De omvang van het boek bedraagt 156 pagina’s – hardcover, summary, afmeting ca. 23 x 23 cm en full colour.
ISBN: 9789023257332.

Hopelijk verschaft het u enig leesplezier in deze bizarre tijden.