Cruyffcourt

Vorige week hebben we de vergunning ontvangen voor de nieuwbouw van 30 eengezinswoningen aan het Cruyffcourt in Assen. Als alles volgens de planning verloopt, gaan we eind april starten met de bouw van de woningen. Zodat de nieuwe bewoners voor de bouwvak van 2021 naar hun nieuwe huis kunnen verhuizen. #wijkvernieuwing

Aan de Thorbeckelaan 16 t/m 74 realiseert Actium 30 energieneutrale woningen voor kleine gezinnen.

De woningen hebben een mooie entree met daaromheen het toilet, de trap en de meterkast. Dit gehele entreegebied is mooi compact, waardoor er een ruime woonkamer overblijft. Doordat de trap in de hal begint, zijn er geen problemen met geluid- en warmteoverdracht. Op de verdieping zit een ruime hoofdslaapkamer, een badkamer en een kleine slaapkamer. Daarnaast is er een aparte ruimte voor het wassen en drogen, met een raam. Door middel van een vlizo trap kunt u de zolder betreden waar veel opbergruimte is. De huurprijs bedraagt € 619,01* exclusief servicekosten.

Energieneutrale woningen

Alle woningen worden energieneutraal gebouwd. Dit betekent dat de woning zelf met de zonnepanelen op het dak de benodigde energie opwekt voor het verwarmen, koelen en ventileren van de woning en het gebruik van installaties (gebouwgebonden energieverbruik).

Dit is op basis van normaal gebruik. Huurders betalen alleen voor de energie die ze zelf verbruiken, zoals warm water voor het douchen, de wasmachine, de koelkast, tv, etc.