door Assen

ASSEN – Ondanks de regen en het wegblijven van de zon was het een feestelijke gebeurtenis, (April 2012 ) de aankomst van de veelbesproken kudde heideschapen op De Landjes in Marsdijk.

Wijkwethouder Albert Smit liet in zijn begroetingstoespraak horen uitermate tevreden te zijn met de komst van de Asser kudde omdat die zeker gaat bijdragen aan de toeristische aantrekkelijkheid van Assen.

Even over tienen kwamen de schapen na een kwartier lopen vanaf hun overnachtingskwartier naast het veld van LEO de fietsbrug over het kanaal op, waar zij de weg naar hun eerste graas gebied versperd zagen door een over de weg gespannen plastic doek. Eerst nadat wethouder Smit en zijn college van Milieu Alex Langius samen de stalen draad waar het aan bevestigd was hadden open geknipt kon herderin Liesbeth Hupkes haar kudde laten opstomen naar de groene landjes Voor de eigenaren van de schapen Ron en Carolien was het een gebeuren waar zij lang naar hadden toegeleefd.

Een schaap die heeft een naam Het knuffelschaap hier in sep 2014  Carolien samen met Piet  praatten er over.

 

Nu  op  29 okt 2017  (Koopzondag) gaan de 308 schapen voor de derde maal al wandelend naar hun winterverblijf.    (Landschapsbeheer het Witterveld)   rond half twaalf vertrekken vanuit hun nacht verblijf  naar hun winterverblijf op het Witterveld.

Door Loon, de Roldertunnel  Rotonde bij Abeltasmanflat , Javastraat en voor het gemeentehuis langs,  De Brinkstraat door en om ongeveer 13.00 uur  houden ze even een pauze op de Brink voor het Drenst Museum   !

Na de Pauze wandelen ze via de Torenlaan Kerkplein Nassoulaan. door Baggelhuizen en Witten  naar winterverblijf op het Witterveld