2021 Schapen Marsdijk

Van Nachtweide naast Leo -Loon naar nachtweide op de landjes.

Vandaag liepen ze  voor het laatst  over de weg naar de landjes. 

Samen met de Herders en  de dames verkeer regelaars.

De Brug toch nog even  een hapering   of stond er net iemand in de weg.

Men was nog de laatste puntjes op de i aan het leggen bij de nieuwe nachtweide   op de landjes in Marsdijk.

 

 

Er is een oplossing voor de Asser schaapskudde die in Marsdijk moet grazen, maar al een tijdje klem zit in de nachtweide bij Loon. De schapen krijgen een vaste nacht- en weekendplek in De Landjes; het natuurgebied wat de kudde kort moet houden.  Dit is geweldige oplossing. Ik ben zo blij hierover, mooier kon het niet. We zitten straks meteen middenin ons begrazingsgebied”, zegt een opgetogen Visser.

Als Landschapsbeheer het Witterveld laten ze in opdracht van Assen al van af 2012  een kudde grazen bij Marsdijk. Dat gebeurt van medio april tot november. Elk jaar trippelen de schapen na de klus dwars door de stad, op weg naar hun winterverblijf aan de westkant van Assen, wat een jaarlijks schouwspel is.

De kudde stond ook nu vanaf april alweer te trappelen van ongeduld in de nachtweide bij Loon. De weide is nagenoeg kaal gegraasd.  Want de herders konden niet met de kudde bij De Landjes komen.

Is in één klap opgelost met de komst van de vaste nacht- en weekendweide in het begrazingsgebied zelf.

Carolien en Arnout  met de honden stonden start klaar bij het hek om voor het laatste  keer met de schapen  vanaf deze nachtweide op pad te gaan .

De verkeersregelaars waren ook aanwezig  een voor de kudde aan en een er achter de dames waren beide goedlachs.