Solex rit 2009

Burgemeester en Superbike coureurs in de bruine leren jas voor de ‘Ronde van Tettero de’ op Solexen

ASSEN – Burgemeester Sicko Heldoorn verwel-komde donderdagochtend de superbike topcoureurs Nori-yuki Haga, Ben Spies, Jonathan Rea en Ruben Xaus en de Supersport-rijders Barry Veneman en Arie Vos bij het TT-monument bij de Brinkstraat. De bedoeling was dat de eerste burger en de coureurs op een historische solex een rondje zouden maken.
Na uitleg over hoe de solexen te starten kregen ze allemaal de pothelmpjes en de traditionele lange lerenjassen uitgereikt om eens te er varen hoe zo’n oude bromfiets reed.
Er was een rondje gepland   via de Kloosterstraat naar de Ooster- en Noorder-singel terug naar het motormonument, maar dat ging niet door.

Bij de Kloosterstraat was de weg opgebroken vanwege de uitbreiding van het museum. Er werd toen spontaan besloten een wedstrijdje te houden om het grasveld voor huize Tetero de en dat zorgde voor veel hilariteit.

Na de Ronde van Tetteroro reden ze naar de Markt, waar met de media werd gesproken en geposeerd voor de fotografen. En dat allemaal ten faveure van het Superbike-evenement van dit lange weekend.

meer foto’s klik hier

 

 

 

DSC00113