asser veteranencup 2008

Uitreiking prijzen eerste officiële daad van nieuwe sportwethouder Jaap Kuin


Veteranen na zes jaar weer eens de baas in Marsdijkhal na verdiende zege op ACV
                     (Speciale verslaggeving)

ASSEN – LTC ontbrak zaterdag in het zaalvoetbaltoernooi om de Asser Veteranen Cup. Vanwege het overlijden van de vader van twee LTC-spelers besloot de club vrijdag niet verder uit te komen in de finale wedstrijden. Dit had tot gevolg, dat LEO deel ging uitma-ken van de winnaarspoule en dat in de verliezerspoule een halve competitie werd afgewerkt. In de winnaarspoule werden, zoals gebruikelijk, kruisfinales gespeeld.
Het was zaterdagavond in de Marsdijkhal wat rustiger dan normaal tijdens de finales.  Door het van verdere deelname afzien van LTC bleven vele supporters thuis. Ook de concurrerende televisie-uitzending van Feyenoord – PSV, was wellicht oorzaak van de wat minder gevulde tribunes.
FC Assen nam in de verliezerspoule het heft in handen. Binnen enkele seconden kwam de FC al op voorsprong tegen Achilles 1894, dat het zonder doelman Mark Ekhart moest stellen. Voormalig spits Freddy Prakken nam zijn plaats in en had al direct het nakijken. Nadat FC Assen op een 4-2  voorsprong was gekomen, begon de afwerking bij Achilles op rolletjes te lopen. Bij de stand 4-5 in het voordeel van Achilles probeerde Alex Behr voor FC Assen een gelijkspel uit het vuur te slepen. Gelegenheidsdoelman Prakken voorkwam in de laatste minuut een zeker schijnend doelpunt, waarna ook nog de paal redding bracht. Uit de counter stelde Maurits Saptenno een 4-6 zege veilig. Ook tegen Asser Boys kon FC Assen het niet bolwerken. Er werd te veel met de bal gelopen, alsof het veldvoetbal betrof. Toch kwam FC Assen in de laatste minuut opnieuw langszij na een 4-1 achterstand. Alex Behr maakte er 4-4 van. Een halve minuut voor tijd scoorde Chr. Oost voor Asser Boys 5-4, waarna Achilles en Asser Boys konden strijden om de vijfde plaats. Met 6-2 nam Asser Boys die in bezit.
In de gewijzigde winnaarspoule trokken FC Amboina en ACV in een stevig potje tegen elkaar ten strijde, wat resulteerde in een 1-1 gelijk spel. Verlenging bracht geen  winnaar, waarna strafschoppen moesten uitmaken, welk team een finaleplaats voor zich zou opeisen. ACV was de meest gelukkige.
De andere kruisfinale was van hetzelfde laken een pak. Het verrassende LEO wist de Asser Veteranen Selectie goed bij te benen. Het nam zelfs het initiatief door te scoren. De inzet van Popke Gerlofs werd echter niet toegekend wegens het aanvallen van de keeper. Met een hard schot zette Jack de Jong LEO alsnog op voorsprong (1-0). Het verder uitbouwen van een voorsprong strandde tot twee keer toe op de paal. Eén minuut voor tijd trof Johan Pitstra doel (1-1) waarmee een verlenging uit het vuur werd gesleept.
Daarin werd niet gescoord, waarna wederom een strafschoppenserie moest uitwijzen wie in de finale mocht staan tegen ACV. Het fatale moment was de gelijkmakende strafschop van LEO. De bal werd gestopt, maar keeper Hein Smit was te vroeg uit het doel gekomen waardoor de strafschop moest worden overgenomen. Opnieuw kwam Smit te vroeg uit en de bal belandde tegen de lat.
Desondanks kon dit de goedkeuring wegdragen van de ove-rigens goed leidende scheidsrechter Wytze Drenth. In de vervolgserie stelde de Vet. Selectie de overwinning veilig.
De strijd om de derde en vierde plaats was een herhaling van de poulewedstrijd. In de voorronde won FC Amboina met 4-0, nu werd het 3-0.
De finale had een hoog ACV-gehal-te. De Selectie van coach Ben Ma-nuputty beschikte onder meer over drie gebroeders Kuntz, Johan Pitstra en André Luchtenberg, die de score opende. Gerard Kuntz maakte de 2-0 en de zege werd veiliggesteld door Johan Pitstra (3-0).
Na zes jaar wist de Veteranen Selectie weer de cup te veroverenAsser Boys ontving de sportiviteitsprijs uit handen van sportwethouder Jaap Kuin, die hiermee op sportgebied zijn eerste officiële daad verrichtte.

UITSLAGEN
FC Assen – Achilles 1894    4-6
Asser Boys – FCAssen        5-4
Achilles 1894 – Asser Boys  2-6
FC Amboina – ACV               1-1  ACV wint na strafs.  (3-4)
LEO – Asser Vet. Selectie   1-1  AVS wint na strafs.(4-5) FC Amboina – LEO              3-0
ACV – Asser Vet. Selectie    0-3