Lottingstraat en de Vivaldilaan

 

Woningcorporatie Actium bouwt nieuwe woningen aan de Lottingstraat en de Vivaldilaan in Assen. Aan de Lottingstraat komen 14 nieuwe woningen en aan de Vivaldilaan 28. HJK architecten maakte het ontwerp en aannemer Gebroeders Benus bouwt de woningen. Naar verwachting is de oplevering van de woningen voor de zomer van 2021.

Gasloos en energiezuinig wonen
Binnen beide projecten bouwt Actium hetzelfde soort woningen. In blokken van 9, 8 of 12 woningen. Deze woningen worden gerealiseerd als een zogenaamde BENG woning (bijna energieneutraal gebouw). De woning wordt extra geïsoleerd en is helemaal aardgasvrij door gebruik te maken van zonne energie en een verticale bodem warmtewisselaar. Het zijn woningen voor één of twee personen. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de woningen in de verhuur gaan en wat de huurprijs wordt. Inschrijven op deze woningen gaat straks via www.thuiskompas.nl. Een inschrijving bij Thuiskompas is gratis.

Mijn Buurt Assen
De projecten in de Lottingstraat en Vivaldilaan vallen binnen wijkvernieuwing van Mijn Buurt Assen. Binnen Mijn Buurt Assen werken Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn nauw samen. Hierdoor is het mogelijk om de werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Vaart Welzijn organiseert activiteiten voor en met bewoners die bijdragen aan een sterkere binding in de wijk.

Planning

Start bouw: juli 2020
Publicatie: nog niet bekend
Verwachte oplevering: zomer 2021