Boomstambank

 onthuld op Brink voor Drents Museum

Op 11 december onthulde wethouder Maurice Hoogeveen van Assen een boomstambank voor de inwoners en bezoekers van Assen. De bank is een ontwerp van kunstenaar Jurgen Bey. De door hem ontworpen bronzen stoelleuningen zijn gemonteerd op een 4 meter lange boomstam van de 100 jaar oude zieke kastanjeboom die eerder dit jaar gekapt werd.

Jurgen Bey, de ontwerper van leuningen en bank, is een van de opmerkelijkste Dutch designers van de afgelopen jaren. De drie bronzen leuningen van in totaal 48 kg zijn op de boomstam geschroefd. De Stichting Beringer Hazewinkel heeft de leuningen van deze bank aan het Drents Museum geschonken.

Schenkingen

Het Drents Museum ontvangt jaarlijks een toenemend aantal schenkingen van zowel particulieren als stichtingen. Het museum is verheugd over deze toename. ‘Het is voor het Drents Museum belangrijk om stukken in de collectie te hebben die een link met de Drentse samenleving hebben en een uitbreiding zijn op onze huidige collectie’, aldus Annabelle Birnie, directeur Drents Museum. ‘Geweldig dat met deze schenking een markante boom deels weer terugkeert op zijn oude plek.’

Tags: Designer Kunst Ontwerp Straatmeubilair