2011

Kinderen sloten vakantie opgewekt af met  veelzijdige, leerzame en sportieve 28ste Kroezehof Spelweek.

ASSEN – Het weer was lang niet altijd even plesant, maar de kinderen die deel-namen aan de jaarlijkse Kroezehof Spelweek (nu voor de 28ste keer) lieten zich daar niet door intimideren.

Van maandag af was tot en met vrijdag een honderdtal kinderen met allerlei activiteiten in de weer onder leiding van het bestuur van de Stichting Spelweek, aangevoerd door voorzitter Bote Brink en secretaris Gerie Zijlstra, en van de gemeente Jan Dekker van de afdeling Natuur.

Zij werden daarbij geholpen door een reeks van vrijwilligers, onder wie vele ouders. De activiteiten waren deels leerzaam, deels spannend en avontuurlijk, maar altijd naar de zin van de jeugd.
Een groot evenement was de tocht per bus met meer dan honderd kinderen naar Huis ter Heide, waar een bezoek werd gebracht aan een veehouderij.

Daar maakten ze kennis met een kalfje dat nog maar een halve dag oud was en uiteraard veel indruk op de kinderen maakte. Alles mocht worden bekeken. In de melkkelder zagen ze hoe de koeien automatisch worden gemolken, en ze waren onder de indruk van de de grote melktank van 7000 liter.

Wat ze ook aardig vonden waren de vele katten in al-lerlei kleuren, maten en leeftijd die daar woonden.

De bekende gemeentelijke Sportbus stond ook enkele middagen tot hun beschikking en van daar uit werd al het materiaal verzorgd dat nodig was om een gevarieerd pakket aan spelletjes te organiseren. Er viel natuurlijk ook veel eetbaars te genieten, zoals met zelfgeplukte eetbare bladeren gevulde soep en stokbrood dat ze zelf op kampvuurtjes mochten bakken.

Het was traditioneel weer een geweldige week, die altijd  in de laatste week van de vakantie wordt gehouden en die de kinderen vol-op inspiratie gaf om maandag weer opgewekt naar school te gaan.

Bron AsserJournaal

Bijdrage Ineke Heijing