2009 speculaas

Koninklijke JWF had weer hoofdrol in niet meer weg te denken traditie

Veertiende Speculaasconcert weer groot feest voor 2500 scholieren

ASSEN –
Tot drie keer toe zat de Marsdijkhal dinsdag tjokvol met opgewekte scholieren van het basisonderwijs. Voor de veer-tiende keer stond het Speculaas-concert op het programma en was het ook nu weer de Johan Willem Friso, die nu als Koninklijke Militaire Kapel door het leven gaat, die de 2500 kinderen een kruidige muzikale verrassing bereidde.
Die verrassing betond uit de aan-wezigheid in het orkest van een aantal dieren, die een groot stem-pel drukten op de inhoud van het concert. Daarin kwamen tal van dierengeluiden voor die door de kinderen moesten worden geraden en dat lukte wonderwel.
Voor de eerste twee concerten was het de voor het onder-wijs verantwoordelijke wethouder Jaap Kuin die de kinderen na een opgewekte toespraak een te vet speculaasconcert toewenste.
Kinderen die op deze dag jarig waren mochten bij Sinterklaas komen en een liedje zingen dat direct massaal werd meege-zongen. Voor het concert op de middag was burgemeester Sicko Heldoorn naar Marsdijk gekomen om de kinderen te begroeten.
Hij zong samen met de kinderen, die bij de Sint zaten, uit volle borst de  sinterklaasliedjes mee en liet bovendien zien dat hij ook best in de polonaise mee kon.
Hij had het duidelijk naar de zin,  net als de kinderen die naar jaarlijks gebruik, na afloop een chocoladeletter mee kregen.

Bijdrage Ineke Heijting