2010 sint markt

Ook de Sint liet zich niet ringeloren


Mercurianen bliezen en tamboerden er in sneeuw, wind en kou lustig op los
ASSEN –  Het slechtst  denk- bare Sinterklaasweer. Sneeuw, wind en kou. Maar voor de Zwarte Pieten-formatie van de Mercurius March-ing/ Showband  was dat geen be-lemmering op de zaterdag voor Sinterklaas urenlang vrolijke klanken uit te strooien over het dappere winkelende publiek.
Het was niet de totale bezetting van de Mercurianen, want sommi-ge instrumenten lieten zich  door het slechte weer niet be-spelen. Koude vingers, koude voeten en naarmate de mid-dag vorderde besneeuwde straten. Maar de Sinterklaas-liedjes bleven in het marktge-bied opgewekt klinken. En dat was te danken aan de actieve promotiecommissie van de Markt, die ervoor zorgde dat ookde  Sin-t zich de hele dag liet zien.
Een muziekcorps dat zeven jaar geleden uit het niets werd opgericht en zich overal en altijd zo manifesteert, daar mag een groot compliment aan worden uitgedeeld.
En dat doen we dus bij dezen. Uit bewondering en zeer van harte.

Fotografe Ineke Heijting liet zich door het erbarmelijke weer al evenmin kennen getuige de kleurige beelden die zij in het besneeuwde centrum maakte.