2006 sint markt

Sinterklaas en z’n muzikale Pieten maakten er een extra gezellige warenmarkt van

ASSEN  – Al was Sinterklaas zo vlak voor zijn verjaardag nog zo druk in de weer,  de  Stichting Markt Promotie Assen was er toch in geslaagd Sinterklaas en zijn grote schare Pieten naar de warenmarkt te laten komen. Dat deed men door hem al op tijd in de ochtend in een fraaie open auto op te halen en hem via de Gedempte Singel vergezeld van een groot aantal Zwarte Pieten en een Pietenorkest onder leiding van Tanja N owee naar de warenmarkt te geleiden.
Bij de kraam van de stichting stapte de Sint uit terwijl de Pieten opgewekt een Sinterklaaslied speelden. In de kraam stond een stoel en een kacheltje voor de Sint als die even wilde rusten en zich warmen. Maar dat laatste was vanwege het zachte weer niet nodig. De leden van de Pietenband speelden en zongen te midden van de marktbezoekers. De Pieten deelden ondertussen bonnen uit die gretig werden aanvaard omdat de bezoekers bij aankopen op de markt  bij inlevering ervan korting kregen. Ook waren er vrolijke danspietjes in de buurt die pepernoten uitdeelden.
Bij de kraam van de dierenvoeders werd even gestopt omdat de markt-koopman jarig was.

Luid en duidelijk klonk een ‘lang zal die leven’ over de markt, zo luid dat zelfs van de bovenste etages van de Brinkflat een  applaus klonk.
Van een van de balkons werd geroepen dat daar  ook een tachtigste verjaardag werd gevierd en dat leverde nog eens een extra feestelijke lied van het Pietenor-kest op. Op de wat ruimere plekken maakten de mu-ziekpieten een dansje menig kind danste spontaan mee en hier en daar kwamen ook volwassenen in beweging. De hele dag en onvermoeibaar  liepen het
Pietenorkest en de Sint met zijn vele Pieten tussen het publiek en zij zorgden voor een leuke sfeer. “Gezellig”, kon je hier en daar vanuit het publiek horen.
Veel kinderen wilden met Sint en Piet op de foto en als de begeleiders geen toestel bij zich hadden werd er door bezoekers spontaan foto’s ge maakt, die met het uitwisselen van e-mail adressen wel op de be-stemde plaatsen zullen komen. Enkele Muziekpieten lieten weten dat het allemaal wel heel gezellig was, maar de manier van muziek maken wel een vermoei-ende. “Maar al die vrolijk kijkende mensen op de markt doen je goed”, zo zei een Piet met een saxofoon.
Ook de marktkooplieden waren goed te spreken over deze gezellige Sinterklaasmarkt en toonden zich andermaal zeer tevreden over de wijze waarop de Mercurus Marching/ Showband zich had geweerd.
Bijdrage:Ineke Heijting

Meer foto’s van dit bezoek aan de warenmarkt klik hier