Stadsdichter Sinterklaas Rijmen

Stadsdichter liet dichtader volop stromen voor tal van Sinterklaas-rijmen op maaterik 

ASSEN – De Stadsdichter mag dan wel niet in Assen wonen, hij laat er met grote regelmaat wel zijn gezicht zien. Waar nodig draaft hij op en geen klus is hem  te veel. Dat bleek ook zaterdagmiddag, toen hij in Warenhuis Vanderveen domicilie had gekregen om  daar Sinter-klaasgedichten te maken voor mensen met verstopte dichtaders. Erik Harteveld draaide er zijn hand niet voor om.  Een dikke dertig gedichten rolden uit zijn balpen en de opdrachtgevers ervan waren daar zeer gelukkig mee.
Zoals de  vertegenwoordigster van het  Wereld Natuurfonds die met een stand bij hem in de buurt stonden. Maar ook een verliefde Zwarte Piet kreeg een vers op maat en dat was zo gesteld dat er na de vijfde december vast en zeker een hele  mooie romance uit groeit.
“Het was een leuke ervaring en de gedichten werden steeds vrijer, moet ik zeggen”, aldus  Erik Harteveld, die na na afloop van de lange dichtsessie, wel even schuddebolde maar tevreden kon terugkijken op zijn prestatie zo velen een plezier te hebben gedaan.
In de buurt van de aantrekkelijke Sinterklaas Expositie mochten kinderen op dezelfde dag tijdens een ‘workshop’ pepernoten bakken en marsepein figuurtjes maken. Dat ging onder leiding van een enthousiaste Bakker Buld van de Kastanjehoeve uit Ruinerwold.
pepernoot
De kinderen zaten aan  lange tafels te luisteren naar de bakker die eerst vertelde wat ze doen moesten en daarna pepernotendeeg uitdeelde, waarmee ze aan de slag konden gaan. Er konden kleine dotjes van worden gerold die
op een groot bakblik gelegd in de oven in twintig minuten gebakken werden en konden worden opgepeuzeld.
Ze wijdden verder hun energie aan het maken van worteltjes van marsepein. Dat lukte bij de een beter dan bij de ander, maar ze smaakten allemaal even  lekker, al waren ze vanwege de heersende temperatuur wel wat zacht….
”Mag ik ook wel wat anders maken?”, vroeg een jongen en heel ijverig begon hij een  roos te vormen.  En dat leek er ook nog een beetje op.
“Ik vond  het een leuke middag”, verklaarde Bakker Buld, die om het uur een nieuwe groep kinderen in de workshop aan het werk had.
En dat vonden de kinderen ook. Op 2 en 3 december kunnen ook anderen van één uur af aan de slag.