2013 speculaas bw

Leerlingen basisscholen  genoten weer van Speculaasconcerten met de JWFKapel
ASSEN – Ook dit jaar werden de kinderen van de Asser basisscholen in de Bonte Wever weer getrakteerd op het tradcitionele Speculaasconcert, waarin de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso naast Sinterklaas de hoofdrol speelde.

Er waren twee concerten nodig om alle kinderen van het muzikale feest te laten genieten. En een feest was het. Al begon het met een valse noot, want Sinterklaas was er niet, ondanks de poging van de Tover Piet om hem tevoorschijn te toveren. In plaats van de Sint zelf bleek er achter het rode toneeldoek een bonte groep Zwarte Pieten te staan.
Maar het kwam toch nog goed, zodat loco-burge-meester Albert Smit niet alleen de kinderen kon welkom heten maar ook Sinterklaas.
Daardoor kon het feest, zij het met enig gedoe rond het Grote Boek met namen en adressen van de kinderen doorgaan. Dat wilde de Digi Piet tegen de zin van de Sint in de computer zetten. Dat ging met veel complicaties ge-paard, maar zoals dat behoort kwam alles toch nog goed en konden de kinderen ontspannen mee-zingen met de liedjes die door De Kapel werden gespeeld.

Bij het tweede concert was het wethouder Maurice Hoogeveen die de leerlingen en de Sint welkom heette en zich daarna volop in het feestgedruis stortte.
Veel te snel brak de tijd aan dat er weer afscheid moest worden genomen. Als troost was er na afloop net als in voorgaande jaren voor alle leerlingen een chocolade letter.
Bijdrage Ineke Heijting

 

speculaas concert 2013