Open Huis De Nieuwe Kolk

met veel    participatie van cultuurdragers trok zaterdag ruim tienduizend bezoekers Vijftien vibrerende zuilen moeten faam van Assen als  Sensorcity uitdragen
ASSEN – De Assenaren hebben vrijdagavond kennis kunnen maken met het Kunst-werk Sensor Valley 0.8. Wethouder Cultuur Maurice Hoogeveen noemde het in een  korte toespraak een een werk dat uniek voor Europa mag worden genoemd. Het moet de naam van Assen als ‘Sensor-city’ uitdragen en doet dit doordat het van begin tot eind op de sensortechnologie berust. Vijftien vibrerende zuilen van kunststof zitten vol van bewegingsmelders, die reageren op aanraking door mensenhanden en een reeks van geluiden en kleur-veranderingen afscheiden. Het grote plein voor de entree van De Nieuwe Kolk wordt er door beheerst en het is nu afwachten hoe de bezoekers van het nieuwe cultuurpaleis  er op reageren De wethouder had zijn toespraak ingebed in een vraaggesprek met de maker Daan Roosegarde, die zo’n twee jaar aan zijn als afwijkend en zeker als bijzonder te beschouwen kunstwerk heeft gewerkt.

De presentatie van de Sensor Valley 0.8  was tevens de aanloop naar het Open Huis van zaterdag, dat de inwoners in de gelegenheid stelde het culturele k wartier met zijn brede opzet van binnen van A tot Z bekijken. Van die uitnodiging is een verbazingwekkend royaal gebruik   gemaakt.
Nadat wethouder Hoogeveen een voor de ingang gespan-nenrood lint had doorgeknipt kon iedereen naar binnen.
In korte tijd was er zoveel volk binnen, dat de bewegingsvrijheid tot een minimum beperkt was. Maar niemand die daar over klaagde.  Het was een gezellige boel, die in elk geval tot resultaat heeft gehad d at heel veel Assenaren nu al weten hoe het er in De Nieuwe Kolk uitziet en wat daar allemaal gaat gebeuren.
Een betere entree had de gemeente zich niet kunnen wensen, temeer omdat ondanks het massale bezoek van problemen geen sprake was.

april 2012

meer foto’s klik hier

foto van de open dag  21 april 2012  klik hier