2012 Eerste paal de grond in

GGD Drenthe, Brandweer Assen en Hulpverlenings-diensten volgend najaar onder één dak
ASSEN – De lang verbeide bouw van het verzamelgebouw voor de  GGD Drenthe, Hulpverlenings-dienst Drenthe en de Brandweer Assen is met het slaan van de traditionele ‘eerste paal’ door burgemeester Sicko Heldoorn in gang gezet, Als alles zonder problemen verloopt, zal in het najaar van 2013 het glas kunnen worden geheven op de officiële opening van de nieuwe noodzakelijke accommodatie.
Deze is gesitueerd tussen de Groene Dijk en de A28 nabij de aan te leggen hockeyvelden van de HVA.
Burgemeester Heldoorn bracht nog even de vele besprekingen tussen de betrokken partijen in herinnering, die nodig waren om tot een door iedereen geaccepteerd pla n te komen. Daarna  kreeg  hij  bouwlaarzen aangereikt, stak hij zich in een witte  bescherm-jas en klom in de cabine van een machine die hij na het ontvang-en van enkele instructies in beweging zette. Acht minuten waren er nodig om die eerste paal de grond in te trillen.
Onderwijl spoot een brandweer-man een stevige straal bluswater de lucht in en liet een sirene horen dat er daar bij de Groene Dijk wat belangrijks aan de hand was.
Het nieuwe gebouw is een ontwerp van Architectenbureau  VVKH en wordt gebouwd door Koopmans Bouw BV, van welke directeur Hans Smit eerder enige woorden van waardering had gesproken over de harmonieuze wijze waarop de voorbereidingen waren verlopen.Bijdrage Ineke Heijting  11-7-2012