Asser Veteranencup 2011

Asser Veteranen Cup opent zaterdag nieuw sportief jaar

ASSEN –
Zaterdagavond start het 33ste Zaalvoetbaltoernooi om de Asser Veteranen Cup.

Het altijd druk bezochte sportevenement geldt als de Nieuwjaarsvisite van de Asser voetballers en de supporters.
Onder de deelnemers bevindt zich een aantal bekende spelers uit het Asser verleden, maar ook enkele oud-profvoetballers, zoals Ronald Hamming, Bert Meertens, Casper Goedkoop en Anne Mulder. Ook Peter Hoekstra is weer van de partij. Hij kwam uit voor o.a. PSV en  Ajax en bovendien speelde hij vijf maal in het Nederlands Elftal.
Een fraaie gelegenheid om technisch vernuft te aanschouwen en een sportief Nieuwjaar te beginnen.

FC Amboina heeft afgezien van deelname en wordt vervangen door een team onder de naam ‘Asser Alto’s’, dat is samengesteld uit spelers van verschillende Asser verenigingen.

__________________________________________
Het toernooi vindt plaats in de Marsdijkhal en begint om 19.00 uur. De toegang is gratis. 

 WEDSTRIJDPROGRAMMA
zaterdag 8 januari

19.00 uur      ASSER VETERANEN SELECTIE – LEO

19.20 uur      ASSER ALTO’S – FC ASSEN

19.40 uur      ACHILLES 1894 – ASSER BOYS

20.00 uur      LTC – ACV

20.20 uur      ASSER VETER. SELECTIE – ASSER ALTO’S

20.40 uur      LEO – FC ASSEN

21.00 uur      ACHILLES 1894 – LTC

21.20 uur      ASSER BOYS – ACV

21.40 uur      ASSER VETERANEN SELECTIE – FC ASSEN

22.00 uur      LEO – ASSER ALTO’S

22.20 uur      ACHILLES 1894 – ACV

22.40 uur      ASSER BOYS – LTC

 

Publiek door veel doelpunten grote winnaar bij Asser Veteranen Cup


ASSEN – In de Marsdijkhal zijn zaterdagavond de voorronden gespeeld van de strijd om de Asser Veteranen Cup. Het po-pulaire zaalvoetbaltoernooi wordt voor de 33e keer geor-ganiseerd met deelname van de Asser veldvoetbalclubs met uitzondering van  FC Amboina. Deze afwezigheid werd opgevangen door een alternatief team, dat werd samengesteld uit spelers van de verschillende clubs onder de naam de Alto’s.
Het resultaat van de Alto’s was weliswaar niet opvallend, maar er werd wel degelijk gelijkwaardige tegenstand geboden door het gelegenheidsteam. Tegen FC Assen werd gewonnen (2-0), maar in de Asser Veteranen Selectie  (AVS) moest de meerdere worden erkend (3-5). De laatste wedstrijd in de poule was beslissend. Zowel de Alto’s als opponent LEO hadden drie punten verzameld. De winnende ploeg zou zich plaat-sen voor de winnaarspoule. Het initiatief lag bij de Alto’s, dat door Paul Boer een 2-0 voor-sprong nam. Daarna kwam LEO op stoom. Doelpunten van Arjan Starke, Jack de Jong en Richard Knoop zetten de ploeg uit Loon op een 2-3 voorsprong.

Bij de derde goal kwam doelman Raphael Profost ongelukkig terecht en raakte ernstig geblesseerd aan zijn elleboog. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De keeper van LTC verving hem, Kris Masselink tekende na de hervatting de gelijkmaker aan (3-3). Wim Biemold schoot twee minuten voor tijd LEO naar de finale-poule.
In het team van de Asser Veteranen Selectie waren oud-international Peter Hoekstra en Casper Goedkoop de opvallende spelers. Samen waren zij goed voor twaalf treffers. Verdedigend werden zij uitstekend ondersteund door Anne Mulder, in het verleden de rustgevende linksback van FC Groningen.
Poule B kende een doelpuntrijke start. Asser Boys goalgetter Rob Roodt trok de aandacht door binnen acht minuten een loepzuivere hattrick op zijn naam te schrijven.
Dat gebeurde in de wedstrijd tegen Achilles 1894, die niet alleen een 7-4 zege voor Asser Boys opleverde, maar ook het talrijke publiek winnaar liet worden. Maar liefst elf doelpunten in negentien minuten was de prijs.
LTC en ACV leverden een spannende wedstrijd op, die geen win-naar kende. Een gelijk opgaande strijd eindigde in 1-1. LTC was even dicht bij de zege, maar een schot van Erwin Boerrookhuizen belandde tegen de paal.  Het aanmerkelijk jongere LTC lever-de een zevenklapper af tegen Achilles 1894. Favoriet ACV had moeite met outsider Asser Boys.
Rob Roodt zette de Boys zelfs op voorsprong, waarna ACV de zeilen moest bijzetten om alsnog een nipte zege uit het vuur te slepen (2-1).


De laatste wedstrijd in de poule ging tussen LTC en Asser Boys. De LTC’ers hadden aan een gelijk spel voldoende om zich te plaatsen voor de winnaarspoule. Een aanvankelijk gelijk opgaande strijd leverde Asser Boys een vrije trap op, nadat een forse overtreding was begaan. Dit bete-kende straftijd voor LTC. De vrije schop werd direct verzilverd (1-0), waardoor de numerieke meerderheid gelijk werd opgeheven. Toernooi-topscorer Rob Roodt voltrok dat vonnis.

Even later gebeurde precies hetzelfde. Mede daardoor trok Asser Boys met 4-0 aan het langste eind, waarmee titelfavoriet LTC volgende week uitkomt in de strijd om de vijfde tot en met achtste plaats.

Foto’s Henk Heijting